Side Star Park

Omgeving

Naast de faciliteiten op het resort is er in de omgeving van het Side Star Park meer dan voldoende te doen. De provincie Antalya, waar het Side in ligt, is een populaire vakantie bestemming onder West-Europeanen. Er zijn een hele hoop gezellige winkelstraatjes en restaurantjes voor al deze vakantiegangers. De omgeving heeft ook nog verschillende bezienswaardigheden uit de Oudheid. Zowel de Romeinen als de Grieken waren in de Oudheid actief in dit gebied en daar zijn allerlei sporen van te zien.

Side

Het resort ligt op slechts 1.5 kilometer van het oude centrum van Side. In dit centrum zijn allerlei bezienswaardigheden te zien. Naast deze bezienswaardigheden kun je er ook goed terecht om goedkoop en leuk te winkelen. De winkelstraatjes zitten vol kleine Turkse winkeltjes met goedkope kleding en andere spullen. Hou er rekening mee dat het in de Turkse cultuur gebruikelijk is om ‘af te dingen’. Dit houdt in dat de prijs die op het artikel in de winkel afgebeeld staat vaak veel te hoog is. Er zit zo een hoge marge op de verkoopprijs dat je als klant kunt onderhandelen over deze prijs. Het is vaak mogelijk om tot wel 25% ‘korting’ te krijgen op een artikel als je iets koopt.

Antalya

Het resort ligt op 70 kilometer afstand van de stad Antalya. Antalya is met meer dan een miljoen inwoners, groter dan welke stad in Nederland dan ook. Met een jaarlijkse toestroom van miljoenen toeristen is Antalya de toeristenhoofdstad van Turkije. Dit komt voornamelijk door het uitstekende klimaat in combinatie met de Turkse gastvrijheid. Antalya is een erg gezellige stad en heeft een mooi oud centrum. Er zijn verschillende musea in Antalya die het bezoeken waard zijn. Vraag aan de balie van het resort om een overzicht van de aanbiedingen van deze musea om zo voordelig de tickets aan te schaffen. Het is mogelijk om met het openbaarvervoer naar Antalya te reizen, maar het makkelijkst is om met een gehuurde auto op eigen vervoer naar de stad te reizen. Je kunt een auto huren bij het resort, een autoverhuur bedrijf in de omgeving of direct bij aankomst op het vliegveld. Een huurauto heeft ook als voordeel dat je niet alleen naar het centrum van Antalya kan, maar ook naar de bezienswaardigheden in de omgeving.

Wandelen en Fietstochten

Naast huurauto’s zijn er ook nog huurfietsen. De omgeving van het resort is erg natuurrijk en leent zich uitstekend voor een goed fietstocht. Er zijn korte en langere fietstochten uitgezet. U kunt bij de hotelbalie vragen naar een overzicht van de beschikbare fietstochten.

Voor een bergwandeling hoeft u niet ver te reiken. Side grenst aan Manavgat, een natuurrijke omgeving met wilde rivier, watervallen, bergen en bossen. De beginnende en gevorderde wandelaar kan in Manavgat genieten van bijzondere uitzichten over bergtoppen en rivieren.

Tempel van Apollo

Tempel van Apollo is één van de bekendste bezienswaardigheden in de omgeving. De paar duizend jaar oude tempel is verbazingwekkend herkenbaar. De stukken van de tempel die nog overeind staan vormen een goed beeld van hoe de tempel er in de oudheid uitgezien heeft.

Het resort ligt op 65 kilometer van het vliegveld van Antalya. Na een vlucht van ongeveer 4 uur vanaf Amsterdam is het een transfer van een klein uurtje naar het hotel.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Arke
v.a. € 203 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen