Side Star Park

Activiteiten

Naast de faciliteiten op het resort is er in de omgeving van het Side Star Park meer dan voldoende te doen. De provincie Antalya, waar het Side in ligt, is een populaire vakantiebestemming onder West-Europeanen. Er zijn een hele hoop gezellige winkelstraatjes en restaurantjes voor al deze vakantiegangers. De omgeving heeft ook nog verschillende bezienswaardigheden uit de Oudheid. Zowel de Romeinen als de Grieken waren in de Oudheid actief in dit gebied en daar zijn allerlei sporen van te zien. Wat je in Side zelf kunt doen lees je hier:

Fietsen in de Turkse natuur

Het hotel organiseert fietstouren voor hun gasten. Je kunt een mooie tour maken door de natuur, zoals fietsen langs de rivier van Manavgat of fiets door de bergen en het strand. Het hotel geeft je meer informatie waar je naartoe kunt fietsen, je krijgt zelfs een plattegrond. Je kunt een lunchpakketje meenemen en als je met meer dan tien personen bent, krijg je er zelfs een gratis gids bij (mits je dit wilt). Of je nu beginner ben of een gevorderde fietser? Het is zeker de moeite waard om een fietstocht te maken door deze schone natuur.

Parasailen of jetskiën

Altijd al een keer achter een boot willen hangen? Of met een parachute in de lucht? Dit is je kans! Op het strand van Side heb je meerdere gelegenheden om een watersport te beoefenen. Het is niet goedkoop, maar wel een geweldige ervaring als je een jetski mag besturen of als je vanuit de lucht uitzicht hebt op de haven van Side of je familie ziet liggen op het strand. Vraag iemand op het strand foto’s van je te maken, want dit is natuurlijk wel heel gaaf!

Bezoek het centrum van Side

Side is een historische stad waar nog veel overblijfselen uit de Romeinse tijd te vinden zijn. Binnen één kilometer van het hotel sta je al in het centrum. Er is gelegenheid om het openbaar vervoer te gebruiken, maar die ene kilometer is misschien juist wel leuk om te wandelen. Bezoek de tempel van Apollo. Hier kun je mooie foto’s maken met zonsondergang en geeft je ook een goed beeld hoe het hier vroeger eruit heeft moeten zien. Je vindt ook nog in het centrum oude zuilen die vroeger als wachtpost hebben gediend.

Een dagje op de boot

Wat misschien wel leuk is om te doen, is een boot huren of ga mee met een catamaran of een andere gave boot. Dit kan gewoon op de wateren rondom Side. Je vaart door de golven en kan ver kijken in het helderblauwe water. Je hebt uitzicht op het prachtige landschap met bergen. Gelegenheid tot zwemmen tijdens de toch kan meestal wel. Informeer van tevoren of er een maaltijd inbegrepen is. Erg mooi om op deze manier Side te zien.

Doe een jeepsafari in Manavgat

Manavgat is een leuk plaatsje, niet zover van Side vandaan. Het heeft een bijzonder landschap: bergen, kwekerijen en bananenplantages vind je hier. Een jeepsafari neemt je mee door dit gebied. Je rijdt door het Taurusgebergte of door een ander bebost gebied, waarbij je de Manavgat rivier echt niet mag missen. De watervallen zijn hier prachtig en de vogels in de lucht zeer bijzonder. Een jeepsafari laat je net op een andere manier een stukje natuur ervaren. Wees avontuurlijk en stap in die jeep, want deze ervaring vergeet je niet zo snel!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 388 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen