Side Star Park

De leukste bezienswaardigheden in de buurt van Side Star Park

In ons artikel ‘X redenen om een verblijf in Side Star Park te boeken’ hebben we meerdere redenen gegeven waarom een verblijf in dit hotel aan te raden is. Enkele van deze redenen zijn terug te vinden in de faciliteiten van het hotel, de service die door het personeel verleent wordt en de heerlijke All Inclusive formule. Als je een verblijf in dit geweldige hotel boekt, kan je ultiem genieten van een heerlijke vakantie. Hierbij speelt uiteraard ook het heerlijke klimaat een belangrijke rol, evenals de geweldige ligging van hotel Side Star Park.

In dit artikel richten wij onze pijlen volledig op de ligging van het hotel. Door de unieke ligging van het hotel zijn namelijk meerdere bezienswaardigheden op loop- en rijafstand te vinden. Bezienswaardigheden die voor een nét iets andere dagbesteding zorgen, waardoor je elke dag van een heerlijke & leuke vakantie kunt genieten.

Graag vertellen wij je meer over de verschillende bezienswaardigheden, zodat je je perfect voor kunt bereiden op jouw verblijf in hotel Side Star Park. Twijfel je nog enigszins over het boeken van een kamer in dit hotel? Dat is eigenlijk niet nodig, aangezien het heerlijk vertoeven is in én rondom dit hotel. Na het lezen van dit blogartikel wil je ongetwijfeld direct wél een hotelkamer gaan boeken. Dat is gelukkig mogelijk via onze website; vergelijk de prijzen van verschillende reisoperators en boek direct jouw verblijf in dit geweldige hotel in Side!

Side

Zoals de naam van dit hotel al doet vermoeden, is het hotel gelegen in Side. In de afgelopen jaren is deze Turkse badplaats behoorlijk populair geworden. Dat heeft eigenlijk twee redenen. Allereerst zijn hier veel prachtige hotels en resorts te vinden, waardoor het heerlijk is om te vertoeven in en rondom Side. Daarnaast is de stad zelf ook bijzonder leuk. Side is niet al te groot, maar kent wel een gezellig stadscentrum. Bovendien is het heerlijk om een wandeling langs de kustlijn te maken, waarbij je geniet van een prachtig uitzicht over de azuurblauwe zee.

Wist je dat Side van origine een havenstad is? Doordat het vroeger een havenstad was, was er relatief veel welvaart. Verschillende volkeren hebben hier daarom prachtige gebouwen neergezet, waarbij van sommige gebouwen de ruïnes nog zichtbaar zijn. Je kunt in en rondom Side dus van meerdere prachtige ruïnes genieten, waarover we je later in dit artikel meer vertellen.

Overigens is het in deze badplaats ook leuk om even een terrasje te pakken. Je kunt daarnaast over verschillende marktjes struinen, waarbij je het gevoel hebt dat je in het echte Turkije terecht gekomen bent.

Tot slot kunnen wij je ook nog aanraden om een bezoek aan de haven van Side te brengen. Deze haven was vroeger onwijs belangrijk en heeft de stad veel welvaart opgeleverd. Mede dankzij dat verleden ben jij in staat om van deze badplaats te genieten. Maak een lekkere wandeling door de haven en loop daarbij direct naar de hieronder beschreven ruïnes. Deze ruïnes bevinden zich namelijk relatief vlakbij de haven van Side.

Amfitheater & tempels

De absolute hoogtepunten qua ruïnes zijn het amfitheater en de twee tempels. Laten we aftrappen met het amfitheater. Dit theater is vlakbij de badplaats gelegen en doet momenteel dienst als een museum. Vroeger genoot men hier van allerlei soorten voorstellingen en toneelstukken, maar óók van gevechten. Daarnaast hebben de Romeinen in het verleden meerdere Romeinse baden rondom het amfitheater gebouwd; ook daar zijn nog meerdere ruïnes van zichtbaar. Het is onwijs leuk om eens een bezoek aan dit amfitheater te brengen en je verder te verdiepen in het museum. Deze omgeving heeft namelijk een indrukwekkende en rijke historie.

Ook de tempels aan de kust van Side zijn het bezoeken meer dan waard. Het gaat hierbij om de tempels van Apollo en Athene. Op deze plek kwamen vroeger veel mensen bijeen om de goden Apollo en Athene te vereren. Tegenwoordig biedt deze plek een mooie verwijzing naar het verleden, waarbij je ook nog kunt genieten van een geweldig uitzicht. Mogen wij je van een vrijblijvend advies voorzien? Trek in de avond naar deze tempels toe, aangezien je vanaf de heuvels van de tempels kunt genieten van een zeer fraaie zonsondergang. Met name als je met jouw partner in hotel Side Star Park verblijft, is het de moeite waard. Je maakt weinig dingen mee die nét zo romantisch zijn!

Al met al zijn deze ruïnes in onze ogen erg leuk om eens te bezoeken. Je voorziet jouw vakantie daarmee van een net iets andere dimensie, waarbij je ongetwijfeld onder de indruk gaat raken. Momenteel is Side met name een populaire badplaats, maar vroeger was het een plek waar onwijs veel gebeurd is en plaatsgevonden heeft. De historie is rondom Side behoorlijk indrukwekkend te noemen en de verschillende ruïnes zijn daar het overgebleven bewijs van.

Manavgat watervallen

In deze regio van Turkije zijn meerdere indrukwekkende watervallen te vinden. Rondom de plaats Lara zijn onder meer de Düdenwatervallen te vinden; die watervallen storten vanaf ongeveer 40 meter hoogte zo de zee in. Rondom Side zijn echter ook meerdere watervallen te vinden, waarbij de Manavgat watervallen aan te raden zijn. Deze watervallen bevinden zich op slechts enkele kilometers van het centrum en zien bijzonder indrukwekkend om te zien. Je komt echter niet al te dichtbij deze watervallen, maar je kunt wel vanaf een terras naar het gekletter van het water kijken en luisteren. Op dit terrasje kan je een lekker drankje doen, genieten van het weer en genieten van de bijzondere omgeving.

Wil je graag de omgeving rondom de Manavgat watervallen verder ontdekken? Dan zijn onder meer de nabijgelegen kraampjes, de winkels en de moskee het aanschouwen waard. Al met al een indrukwekkend en gezellig gebied op slechts enkele kilometers bij het centrum van Side vandaan.

De kustlijn

Klinkt de kustlijn als een echte bezienswaardigheid? Nou, normaliter niet, maar in de omgeving van Side is dat wel het geval. rondom deze badplaats vind je namelijk meerdere prachtige zandstranden. Op deze zandstranden kan je heerlijk van de zon genieten, maar je kunt ook geweldige wandeltochten maken. Ga je liever voor nóg iets meer avontuur? Dan is het aan te raden om te gaan snorkelen en te gaan duiken. In de zee voor de kustlijn van Side vind je namelijk prachtige vissen, koraalgebieden en planten terug. Mocht je hier interesse in hebben, vind je hier meerdere duikscholen voor in en rondom Side. Voor meer informatie kan je ook bij de receptie van het hotel Side Star Park terecht; zij kunnen je ongetwijfeld informeren en hier verder mee helpen.

Verder kan je langs de kustlijn ook van meerdere watersporten genieten. Je kunt op een jetski stappen, je kunt gaan paragliden, je kunt op een banaan over het water heen vliegen en je kunt uiteraard ook een heerlijke duik in de azuurblauwe zee nemen. Dit kan je doen op het privéstrand van hotel Side Star Park, maar je vindt in de omgeving meerdere fraaie zandstranden terug. Absoluut de moeite waard om ook eens naar een ander strand toe te gaan!

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 388 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen