Side Star Park

Omgeving

Side is een mooie bestemming voor toeristen. Je zit niet in de drukte van Antalya zelf, maar je kunt er wel prima een dagje naartoe. Side heeft smalle straatjes en leuke winkelstraatjes die vol staan met Turkse boetiekjes. Ook heeft Side genoeg bezienswaardigheden waar je je wel even kunt vermaken. Wil je een keer wat verder weg? Dan hebben wij hieronder een overzicht met wat activiteiten die je kunt ondernemen:

Bewonder het aquaduct in Aspendos

Wat erg bijzonder is om te zien is het aquaduct in Aspendos. Je kunt hier nog een groot deel van bewonderen. Dit is wel bijzonder om te zien dat er nog zoveel is overgebleven uit de Romeinse Oudheid. Wil je het theater zien, wat zeker een bezoekje waard is? Dan moet je entree betalen om dit te kunnen zien. Dit theater heeft zitplaatsen voor 15.000 mensen. Je kunt hier verder nog andere mooie overblijfselen zoals ruïnes, een basiliek en de plaatselijke markt van die tijd.

Bezoek de stad Antalya

De stad Antalya ligt op zestig kilometer van het hotel en kun je binnen een uur bereiken. Antalya is een historische mooie stad, waar je prima kunt winkelen of lekker drinken op de terrasjes van de bars. De Romeinse keizer Hadrianus is hier vroeger op bezoek geweest en de poort die aan de ingang van het centrum is naar hem vernoemd. Bezoek het archeologische museum in de stad en ontdek meer over de geschiedenis en de vondsten in Antalya en haar omgeving. De Yivli Minare, de moskee, is het symbool van de stad.

Stappen in Antalya

Heb je zin om te dansen? Waar moet je dan naartoe? Feeststad Antalya weet hier wel raad mee. De vakantiebestemming wordt in de zomer een drukke plek van jongeren die graag willen zonnen en uitgaan. Een bijzondere club is Club Arma. Dit ligt aan de haven van de stad. Je kunt hier eten, drinken en hebt prachtig uitzicht over de stad en de zee. Daarna kunnen de voetjes van de vloer, want dancemuziek wordt opgezet. Vrouwen staan in kooien en je kunt hier dansen tot in de late uurtjes.

Ontdek de dieren in de zee

Heb jij altijd al willen duiken? Dan ben je zeker in Turkije op je plaats! Aan de Turkse Riviera heb je de mooiste plekjes om te snorkelen of te duiken. Ontdek mooie planten in de zee, bijzondere vissen. Aan de Turkse Riviera zitten voldoende duikscholen waar je de fijne kneepjes van het vak kunnen liggen. Het maakt niet uit of je amateur bent of professional: iedereen kan er terecht. Het is een heel bijzondere ervaring.

Bekijk een buikdans show

Buikdansen is een dans uit het Midden-Oosten wat in Turkije ook beoefend wordt. Hoe leuk is om deze bijzondere dans in zijn oorspronkelijke habitat te zien? Informeer bij de receptie van het hotel of vraag bij een touroperator waar buikdansshows gegeven worden. Het is natuurlijk wel heel gaaf om tijdens je vakantie in Turkije een dansshow te zien wat kenmerkend is voor het land. Extra leuk is als een local je meeneemt, want dan zal je op een minder toeristische plek komen.

Bereken uw prijs en profiteer van de beste deal:
Tui
v.a. € 388 (incl. vlucht en transfer)
Alle reisbureaus tonen